Het dimensioneren, ontwerpen, berekenen en tekenen van bouwconstructies behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden.
Voor een aanzienlijk aantal projecten vervullen we de rol van hoofdconstructeur vanaf het schetsontwerp tot aan de oplevering. Bovendien maken we binnen ons bureau gebruik van de meest geavanceerde rekensoftware waarmee we complexe constructies voor onder andere de utiliteitsbouw ontwerpen en berekenen.
Bekijk hier onze laatste projecten waar we met trots de hoofdconstructeur van zijn.
Ons team van constructeurs staat ook klaar voor particuliere opdrachten, zoals verbouwingen waarbij geen architect nodig is.
In overleg stellen we een constructieberekening en een constructiebestektekening op. Desgewenst kan een van onze adviseurs ter plaatse komen om de huidige constructie te inspecteren. Tijdens deze bezichtiging kunnen we vaak meerdere oplossingen bespreken. Binnen de grenzen van constructieve veiligheid doen we er alles aan om zo goed mogelijk aan de wensen van de opdrachtgever te voldoen.
Een constructieberekening is essentieel voor het waarborgen van de veiligheid en duurzaamheid van een constructie. Het laat zien dat de constructie in staat is om verschillende verbeelde belastingen te weerstaan en dat er rekening is gehouden met diverse omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de constructie langdurig betrouwbaar blijft en helpt toekomstige ongelukken te voorkomen.
Scheuren in een constructie kunnen tal van oorzaken hebben. Onze constructeurs zijn door jarenlange ervaring gespecialiseerd in het beoordelen van scheuren in constructies.
Heeft u vragen over een scheur in de constructie van uw huis of een huis dat u wilt kopen? Neem dan contact op met ons bureau. Wij kunnen u verder helpen bij het beoordelen van de schade en de eventuele toekomstige gevolgen.
De veiligheid van constructies wordt geregeld in de Eurocode, een reeks Europese normen die richtlijnen biedt voor het ontwerp en de berekening van bouwconstructies. De Eurocode zorgt ervoor dat constructies voldoen aan strenge veiligheidseisen door het gebruik van gedetailleerde berekeningsmethoden en materiaalspecificaties. Deze normen houden rekening met verschillende belastingscenario’s, zoals wind, sneeuw, aardbevingen en gebruiksbelastingen, en stellen eisen aan de robuustheid van constructies onder extreme omstandigheden. Door te voldoen aan de Eurocode kunnen ingenieurs en architecten ervoor zorgen dat constructies veilig en duurzaam zijn, met voldoende veiligheidsmarges om onverwachte gebeurtenissen op te vangen.
Naast nieuwbouwprojecten zoals woningen staan wij ook dagelijks particuliere opdrachtgevers bij in het adviseren op het gebied van constructies voor verbouwingen of renovaties.
Wilt u bijvoorbeeld een dragende muur verwijderen of een aanbouw plaatsen dan kunnen wij voor u de constructieberekening en constructietekening verzorgen.
Wijzigingen aan bestaande constructies dienen altijd opnieuw berekend te worden.
In veel daken zit een zogenoemde restcapaciteit in de draagkracht. Hierdoor is het in veel gevallen mogelijk om zonnepanelen op een bestaand dak te plaatsen.
Om dit te kunnen beoordelen, moet de bestaande constructie echter opnieuw berekend en gecontroleerd worden. Wij kunnen deze berekening voor u verzorgen.
Belangrijk:
Veel verzekeraars hebben in de polisvoorwaarden vastgelegd dat u verplicht bent om de constructie te laten controleren voordat u zonnepanelen plaatst.
Een sonderingsonderzoek is een geotechnisch onderzoek dat wordt uitgevoerd om de eigenschappen van de bodem te bepalen. Het onderzoek geeft inzicht in de draagkracht en samenstelling van de grondlagen op een specifieke locatie. Dit is cruciaal voor het ontwerpen van funderingen en andere constructies, omdat het informatie biedt over hoe de grond zal reageren op belastingen van een gebouw.
Uw gemeente houdt een gebouwenarchief bij. In veel gevallen zijn de oorspronkelijke bouwtekeningen gearchiveerd bij de gemeente. U kunt altijd informeren bij u gemeente of er tekeningen of berekeningen van uw woningen aanwezig zijn in het gebouwenarchief. De kosten voor inzage in het gebouwenarchief verschilt per gemeente.
Extra tip: wellicht heeft de vorige bewoner nog een oude bouwtekening in de la liggen.